fredag 31. oktober 2008

Norfund-spillet

Da har vi avsluttet første del av Norfund-spillet, og vi sitter igjen med blandede følelser. Spillet gikk ut på at man dannet en investeringsbedrift og fikk 100 millioner i startkapital. Disse pengene skulle plasseres i bedrifter i utviklingsland. De ulike bedriftene drev med ulik virksomhet; tungindustri, tekstilindustri, medisinindustri, skogindustri og jordbruksindustri. Vi investerte i en av bedriftene innen hvert område, fra Latin-Amerika til Sør-øst-Asia.

På veien møtte vi på ulike utfordringer som vi skulle løse på best mulig måte. Utifra valgene ble vi belønnet eller straffet i form av penger og poeng. Spillet foregikk over et år og gjennom fire kvartaler. Etter hvert kvartal fikk man en test der man skulle besvare ulike spørsmål som dreide seg om utviklingsland.

Det har vært veldig interessant og lærerikt å få lov til å investere penger i bedrifter, og se hvilke utfordringer og alt man må ta hensyn til i det virkelige liv. Men en ting vi kan være enige om ; godt at det ikke var våre egne penger som ble investert. Det var lettere å gjøre risikofylte investeringer siden det ikke var våre egne penger. I dag ligger vi på 33. plass og det blir interessant å se om vi klarer å krype oppover listen i løpet av andre del.


STEM PÅ PRO INVEST ASA: http://www.utviklingsinvestoren.com/templates/util/StockPurchase.asp?id=1238

Ingen kommentarer: